73% van de Argentijnen beschouwt Crypto als een effectief besparingsmechanisme: Onderzoek

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat 73,4% van de Argentijnen van mening is dat cryptokringen de meest effectieve manier zijn om hun geld te sparen en te beschermen onder de huidige politieke en economische omstandigheden.

Het onderzoek, in opdracht van Bitcoin marktplaats Paxful en uitgevoerd door Crypto 247, toonde 1.113 respondenten in heel Argentinië, tussen 18 en 55 jaar oud, en „benadrukte dat Argentijnen bereid zijn zich te wagen aan nieuwe vormen van investering vanwege de noodzaak om de waarde van hun financiële spaargeld te beschermen„.

Het is de moeite waard om op te merken dat de resultaten waarschijnlijk tendentieus zijn ten opzichte van cryptoassets, omdat Crypto 247 een lokaal cryptocurrency nieuws centrum is. Als zodanig zei 69,5% van de ondervraagden ten minste één keer te hebben geïnvesteerd in cryptocurrency’s, met als belangrijkste reden de economische bescherming tegen de depreciatie van de lokale valuta als gevolg van de inflatie.

De resultaten zijn waarschijnlijk alleen afkomstig van Argentijnse gebruikers van cryptocurrency, hoewel de methodologie van het onderzoek niet is vrijgegeven. Van de respondenten gaf 67,8% aan dat ze geloven dat cryptocurrency-investeringen „extreem veilig“ zijn.

Toen er specifiek werd gevraagd naar investeringen in bitcoin, zei 53,9% van de respondenten dat ze dit deden na een zorgvuldige evaluatie van het potentieel ervan, waarbij 50,6% wees op de centralisatie ervan. 49,1% zei dat het vermogen om veiligheid te bieden een factor voor hen was.

Magdiela Rivas, de Manager van Latijns-Amerika van Paxful, zei:

In de loop van dit jaar hebben we een grote toename van de activiteiten van Argentijnse gebruikers op ons platform waargenomen, vooral sinds het begin van de pandemie, met een toename van 37,5% in het volume ten opzichte van de voorgaande periodes.

Met name 30,5% van de ondervraagden zei nog niet te hebben geïnvesteerd in cryptokringen, voornamelijk vanwege een gebrek aan inzicht in de werking van cryptografieën (24,2%(, terwijl sommigen aangaven geen geld te hebben om te investeren (12,8%), of bang te zijn voor het gebruik van een onbekende nieuwe munt (7,7%).

Commentaar op deze resultaten zei Rivas: „We weten dat de crypto-industrie veel mogelijkheden biedt die mensen nog steeds niet kennen.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat Argentinië een economische crisis heeft doorstaan die de waarde van zijn fiatvaluta aanzienlijk heeft doen dalen, aangezien de inflatie het hoogste niveau in drie decennia heeft bereikt.